1/19/2016

How a vicious lizard took over my bed and other tales from Singapore

Hikiset pusut ja terveiset täältä Singaporen maankamaralta, vaikee uskoa että oon jo täällä! Lämpötila on semmoinen mukavan lämpöinen 29 plusastetta kellon ollessa puoli 11 illalla kun tätä aloitan kirjoittamaan. Mä toden totta toivon että totun tähän kuumuuteen koska Balilla on vielä kuumempi ja nyt tää tuntuu vielä aikas tukalalta. Perus suomalainen paahtuu tänne.


Saavuttiin Hannan kanssa Singaporeen siis lauantaina 16. päivä 22 tunnin lentämisen jälkeen. Oltiin aaaaaivan poikki vaikka immigrationit sun muut sujuikin tosi nopeesti ja päästiin ihan eka yrittämällä perille hostellille asti. Me ei oikeestaan lauantaina tehty muuta kun käyty suihkussa, ostettu ruokaa ja menty nukkumaan. Kiitos jet lagin mm. herättiin molemmat kello 4 aamuyöllä eikä nukuttanu yhtään, mutta kyllä se sitten siitä meni onneks ohi.


Hostelli ei nyt ihan vastannut kuvitelmia, sillä paljon kämäsempihän tämä nyt on kun mitä luultiin. Oltiin siis varattu ihan kahden hengen huone (ilman suihku/wc-tiloja) koska aateltiin että isot matkalaukut on helpompi säilyttää siellä turvassa kun jossakin dormissa. Lisäks oma rauha on ihan jees. Tosiaan saavuttiin tänne ja huone numero 1 jouduttiin vaihtamaan heti, sillä yläsänkyyn tippu vettä katosta ja patjassa oli tästä johtuen mukavan iso märkä lammikko. Siispä saatiin siirto huoneeseen numero 2, joka oli kuulemma "upgraded room" mutta ei me sitä upgreidausta siellä oikein huomattu. Siellä oli ehkä hometta jossain, sillä haisi aivan kostealta koko paikka. Meidän piti vielä siirtyä huoneeseen numero 3 tän meidän huoneenvaihtosysteemin takia kun nykyinen huone oli buukattu jollekin muulle sitten. Viimeisenä yönä huoneessa numero 2 saatiin melkein kaksi sydänkohtausta, olin siinä menossa nukkumaan ja jotakin kurkotin tyynyltä, jonka viereen pyyhkeelle oli sisilisko sitten halunnut vähä päästä lämmittelemään. Pääsi kyllä veretseisauttava kirkaisu kun tollasen eliön huomaa siinä vaiheessa kun nenä melkein hipaisee sitä. Urhea Hanna (kuulostaa joltain viikinkinimeltä) sitten uskalsi kääriä sen pyyhkeeseen ja mentiin ulko-ovelle se ravistelemaan, paitsi että viimeisillä voimanrippeillä se yritti hypätä verenhimoisena meidän kimppuun. Ihan kamalaa joojoo tiedän että se on ihan harmiton :---D.


Singapore on tosi hieno paikka. Tän hostellin ainoa hyvä puoli on varmasti sijainti, sillä ollaan ihan Singapore-joen varrella ja tästä pääsee hyvin kulkemaan joka paikkaan. Täällä on ihan älyttömän nättiä, sillä vaikka pilvenpiirtäjiä onkin vieri vieressä, on paljon puita ja kasveja, niin maassa kuin näiden rakennusten katoilla. Singaporelaiset on todella ystävällisiä ja ollaan kyllä saatu hymyilevää palvelua joka paikassa. Helpottaa ehkä se myös että englanti on täällä yks virallisista kielistä joten kommunikointi sujuu (kiina ei vielä ihan taivu).

Sunnuntaina eli meidän ekana virallisena päivänä Hannalla oli vielä jetlagi hieman päällä, joten lähdettiin kiertelemään väenpaljouteen Chinatowniin tähän lähelle. Oli ihan mielenkiintoista mutta kuuma + liikaa ihmisiä = ei jaksettu kauaa. Syöminen tuotti vaikeuksia, sillä ostettiin kaupasta ruokaa eikä oikein tiedetty että missä sen saa syödä, täällä kun on aika tiukat lait tämmösten kanssa. Esimerkiks junissa ei saa syödä tai juoda ellei halua 500 Singaporen dollarin sakkoa. Illalla sit mentiin sellaselle nähtävyydelle kun Gardens by the Bay, mikä oli aika siisti mesta sisäpuutarhoineen ja jättiläispuineen. Käytiin syömässä jossakin paikallista ruokaa tarjoavassa raflassa, missä Hanna sai lautaselleen kanan varpaita eikä syöminen oikein onnistunut.



Maanantaina tavattiin suomalainen Atte, joka oli laittanut viestiä Balille lähtevien FB-ryhmässä, että olis täällä näihin aikoihin ja haluttaisko treffata. Mepä treffattiin ja lähdettiin kolmisin sitten Botanic Gardeniin käppäilemään, mutta kuumuus oli siinä vaiheessa jo joku 32 astetta niin ei jaksettu kauaa siinä täydessä auringonpaahteessa katella kasveja. Etittiin hyvä ruokapaikka ja suunnistettiin kohti Orchard Roadia, joka on varmaan tän paikan kuuluisin ostoskatu. Siellä on semmonen kiva paikka kuin ION Sky minne pääsee 55. kerrokseen ilmaiseks pällistelemään Singapore Cityä 360 asteesta. Harmi vaan että meneillään oli yksityistilaisuus eikä meitä sinne päästetty vaikka koitettiinkin näyttää hyvin vipeiltä. Loppuilta oli päätöntä pyörimistä ja japanilaisessa ruokakaupassa shoppailua.


Tiistaina meidän piti mennä Universal Studiosiin, mutta koska oltiin Hannan kanssa kuumoteltu niin paljon shoppailua eilisen ostarikäväisyn aikana, vaihdettiin ne päikseen ja lähdettiin shoppailemaan. Vietettiin ION Orhard-ostarilla joku viis tuntia varmaan shoppaillen, syöden ja fiilistellen. Siitä lähdettiin vielä sellaseen paikkaan kuin Bugis Street, joka on about 600 liikkeen ostari. Tällä tarkoitetaan epämääräistä basaarijoukkoa kolmessa kerroksessa missä on ihan hirveesti kaiken maailman krääsää ja vaatetta. Oltiin kyllä aika poikki joten ei hirveesti tullut kierreltyä siellä vaikka sieltä oiskin saanut kaiken mitä ikinä tarvii. Syötiin paikallista kanacurrya joka oli jopa mulle, tulista ruokaa hyvin sietävälle, älyttömän tulista ja valu kyllä vesi ihan silmistä asti. Paikalliset siinä vieressä myhäili partoihinsa.

(Toi on se Marina Bay Sands-hotelli missä on se infinite pool, harmi vaan että aikas kalliit hinnat yöltä.)

Huomenna (tai tänään, kello on aika paljon täällä jo) lähetään vihdoin sinne Universal Studiosiin, jossa menee kyllä varmaan melkein koko päivä. Se onkin sitten sopiva lopetus tälle meidän Singapore-seikkailulle, koska torstaina meitä kutsuu Bali vihdoin!!


Tässä vielä mun eka reissuvideo! Niitä tulee lisää pikkuhiljaa.




2 kommenttia:

  1. Wau! Näyttää tosi siistiltä! Ää, mieki haluun oppia tekee tollasia videoita! Millä oot tehny ton? Tosi hyvän biisin olit valinnu myös taustalle! :) pitäkää lystiä!!

    VastaaPoista
  2. Hei ihanaa kiitti kommentista, tuli hyvä mieli!! :)) GoProlla kuvaan videoita ja niiden sivuilla on ilmanen GoPro Studio millä oon sit editoinut! En oo kummassakaan kauheen hyvä vielä mutta harjotuksella varmasti tulee vieläkin parempia :) Eli siitä vaan kuvailemaan jollakin kameralla! Ja kiitos hurjasti, yritän parhaani! ;)

    VastaaPoista