6/03/2015

DAY 19: NICE

Nizza eikä Milanokaan oikeestaan kuulunu meidän alkuperäseen matkasuunnitelmaan, vaan alustavasti piti matkustaa Venetsiasta suoraan Marseilleen. Huomattiin kuitenkin että siitä pätkästä tulis aika pitkä matkustaa, ja meillä ois lisäks ylimääräsiä päiviä. Niinpä päätettiin ihan extempore yöllä Milanon hostellissa että lähdetäänpäs Nizzaan! Oli aika kuumottavaa muuten yhen aikaan yöllä kun ei vielä ollu tietoo että missä ollaan aamulla...

Milanosta Nizzaan pääsi helposti paikallisjunilla, joten matka taittui ihan rattoisasti. Toivottiin hyvää säätä, sillä oltiin varattu joku hostelli ihan rannan lähellä, mutta säätiedotus lupas kyllä aikamoista rankkasadetta... Vähän tai aika paljon harmitti.


Saavuttiin iltapäivällä ja vaellettiin meidän hostellille, joka hyvin epähostellimaisesti sijaitsi sijaitsi sellaisten liikkeiden kuten Luis Vuitton läheisyydessä. Oli kyllä vähän tuskaa, että meidän dormi sijaitsi viidennessä kerroksessa eikä ollut hissiä. Tavarahissi oli kolmanteen kerrokseen joten rinkat saatiin sinne asti ilman kanniskelua.

Meillä ei ollu ihan hirveesti aikaa kierrellä Nizzaa, sillä jaksettiin raahautua ulos hostellilta vasta viiden pintaan. Mua houkutteli järkyttävän pitkä ostoskatu (shoppailijan paratiisi) mutta yllättävästi Hannua ei, joten ei sitten menty. (Huomaatteko, kyllä mäkin osaan tehdä kompromisseja! :D) Respanainen oli suositellu Nizzan linnalle menoa, koska eihän me vielä olla nähty tarpeeks linnoja, ja aateltiin että mennään nyt se ainakin tsekkaamaan! Paitsi sit kun nähtiin että se oli ihan pirun kaukana korkeella päätettiin jättää väliin..

Hauska suihkulähdejuttu tuli maasta. Se linna on muuten tuolla vihreellä toi vaaleenruskee läntti sen päällä.
Ollaan meidän reissulla osuttu jo yksiin elokuvakuvauksiin, meistä on otettu muutamat kuvat johonkin lehteen ja nyt oli jonkun heebon musiikkivideokuvaukset. Yritin tiirata sitä, tuolla se soittaa pianoa savun keskellä. En saanu selvyyttä kuka se oli, laulo kyllä englanniks ja oli lyhyt jantteri. Aidat esti lähemmän tarkastelun joten jää ikuiseksi mysteeriksi kunnes se video pullahtaa ulos jostain.

Taidekuva: pulu ja kaupunki.

Koska jätettiin linnalla käynti väliin, kavuttiin kuitenkin (koska mä tykkään siitä niin paljon hehehehe ei) tommoselle näköalatasanteelle. Sieltä näky mukavasti koko kaupunki, jossa ei muuten onneks satanu meidän oleskelun aikana mutta pilvet oli aika uhkaavan tummia ja vilponen oli (vain 18 astetta).

Oli siellä silti ihmisiä uimassa, vaikka olikin kova tuuli ja isot aallot. Ranta oli niin ihanan näkönen, että oikeen ärsyttää ettei sitä päässy hyödyntämään.

Loppuilta käveltiin rantabulevardia ja ihasteltiin maisemia. Ukkonenkin jyrähteli muutamaan otteeseen mutta tummat pilvet kiersi meidän onneksi. Jouduttiin taas metsästämään ruokakauppaa (ihan oikeesti, Suomessa on Siwat ja Salet joka kulmassa, miks on niin vaikeeta?? Tätä on joutunu kestää niin Ranskassa kuin Italiassa, hermot menee ku ruokaa ei saa ostettua mistään :D) ja hintataso olikin aika kova verrattuna muuhun mitä ollaan koettu.


Seuraavana aamuna matka jatkuisi kohti Marseillea viimein, joten unta piti saada aikaisin! Meidän huonetoverit ei paljoo kylläkään puhunu, vaikka ois ollu hauska paremmin tutustua. Yks ranskalainen tyttö oli tosi mukava, mutta se ei oikein puhunu englantia joka oli sitten vähän haastavaa kun ei se meitä oikeen ymmärtäny. Kiinalainen jätkä höpötti puhelimeensa meidän sijasta koko yön, mutta saatiin kuitenkin nukahdettua, mikä ei kyllä oo ihme kun ollaan koko ajan ihan rättiväsyneitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti