5/31/2015

DAY 18: MILAN

Kuten jo vähän alustinkin edellisessä, meille tuli aivan järkyttävä kiire junalle ja jouduttiin harrastamaan kunnon hikijumpat heti aamusta. Päästiin asemalle ja huomasin, ettei semmosta junaa meekkään minkä olin kattonu. Pienoinen paniikki iski, ja Hannu kävi sit kysymässä, että paljonko maksaa seuraavalla junalla, johon täytyis tehdä myös varaus. Se ois ollu 20€/naama ja vähän ois kyllä kirpassu maksaa...

Tajusin sit kaks minuuttia sen jälkeen, kun paikallisjuna Bolognaan lähti, että se oli se mikä meidän olis pitäny ottaa, ja vaihtaa vaan siellä junaan kohti Milanoa. Olin vaan ettiny lähtevistä asemalla suoraan Milanoon meneviä, joten en tajunnu sitten tota... Vähän harmitti.
Selvis kuitenkin, että jos mentäis jostain regional junia koskevasta tiskistä varmistaan, niin päästäis vaihtamaan junaa Veronassa. Tässä vaiheessa seuraavaan Veronan junaan oli kaks minuuttia, joten ei me mitään menty kyselemään, vaan juostiin vaan siihen junaan ja mietittiin sitten että mitä tuli tehtyä ja mitäs jos sieltä ei nyt meniskään junaa ja taas tyhmät suomalaiset liikenteessä.

Matka Veronaan oli pitkä kuten tämä romaani tässä, sillä paikallisjunilla joo pääsee ilman varausmaksuja, mutta ne vie paaaaljon enemmän aikaa. Veronassa ootettiin tunti (huonolla tuurilla juna Milanoon lähti kun päästiin asemalle) kunnes päästiin oikeeseen suuntaan. Mun suunnitteleman aikataulun mukaan oltais oltu Milanossa paljon aikasemmin mutta kaikki oli ok kaiken häslingin jälkeen. Vaikka tästä se vasta alkoi.

Virhe numero yksi: ei oltu varattu hostellia etukäteen, koska aateltiin että tehdään se siellä. Milanossa ei oo missään kahviloissa tms. nettiä, sillä kaupungin kattaa yks wifi. Joka ei toiminu. Yhessä McDonaldissa oli oma netti, mutta se ei toiminu suomalaisella SIM-kortilla. Me pyörittiin valehtelematta kaks tuntia rautatieasemalla ja sen läheisyydessä, jotta saatais jostain netti ja bookattua yöpaikka, sillä ei ollu ees mitään hajua, mihin suuntaan lähteä metrolla tai bussilla (juna-asema on kaukana itse keskustasta). Mä luovuin jo toivosta ja päätin että nukutaan siinä asemalla. Siellä ei myöskään oo turisti-infoo tai mitään siihen verrattavissa olevaa, joten kukaan ei osannu auttaa meitä.

Vihdoin löydettiin joku halpa hostelli metromatkan päästä (en tiä miten hakkeroin netin), jonne matkattiin ihan kaikkemme antaneina. Se oli vielä aika huono paikka, oli kyllä katto pään päällä, mutta sängyt oli ihan kamalia, wc ei toiminu ja se oli ihan hirveessä kunnossa eikä ollu mitään yhteistä tilaa eli piti häiritä kaikkia huoneessa olevia.

Oli aika selvää, että jäätäisiin vielä toiseks päiväks Milanoon, vaikka ei pitäny, sillä ei keretty näkemään yhtään mitään koko päivänä.

Duomo oli aika jees!

Milano oli muuten eka paikka, jossa oikeesti oli huono sää, joten kuvia ei oo paljoa. Lähinnä käytiin shoppailemassa, koska shoppailuparatiisi, ja muutama nähtävyys sadekuurojen välissä kiertämässä. Kadulla joki laulo oopperaa ja tuli kunnon Italia-fiilis!

Joku vanha linnoitus oli lähellä sitä keskustaa, oli kyllä aika hieno!

Jouduttiin yöpymään se toinen yö eri hostellissa, koska tosta samasta ne pyys paljon korkeempaa hintaa. Seuraavassa oli ihan älyttömän mukava omistajamies, mutta hostelli itessään ei ollu kauheen hyvä (sängyt oli kamalat taas ja hajotin mun lempihousut niihin koska joku jousi tuli läpi :( ).


Päivästä ois saanu varmaan enemmän irti, jos ilma ois ollu hyvä koko ajan. Milano oli kuitenkin tälläsen pienen hetken tutkimuksen jälkeen tosi mielenkiintonen kaupunki, jota ei kyllä keretty kunnolla haravoimaan läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti