5/09/2015

DAY 5 & 6: BRATISLAVA

Vähän oli vaikeuksia laskee että minä päivänä ollaan oltu missäkin, kun oon laskenu nää vähän miten sattuu hehe... No kuitenkin, lähdettiin Wienistä keskiviikkoiltana Bratislavaan, ja sinne onkin junalla vaan tunnin matka joten päästiin nopeesti perille. Vähän kyllä mietittiin että mihin ollaan tultu, sillä jo juna-asema oli pienempiki kun esim. Jyväskylän asema, luulisin että joku Oriveden rautatieaseman kokonen. :D Vähän kummasteltiin koska kuitenkin maan pääkaupunki ja noin pieni ja aika kämänen rautatieasema verrattuna kaikkiin muihin missä ollaan tähän asti käyty!

Jatkettiin rautatieasemalta matkaa ja sellanen pieni wtf-fiilis jatkui, kun melkein ketään ihmisiä ei ollu missään ja kaikki mitä nähtiin oli töhritty ja parhaan aikansa nähneitä. Hostelli oli kuitenkin tosi kiva ja siisti ja yllätti kyllä positiivisesti (joten huono tuuri ei siis jatkunut). Nukuttiin 10 hengen dormissa ja hintaa kahdelle yölle tuli 8e per yö. Paljon oli porukkaa ja kaikilla tuntui olevan hauskaa.

Terveppä vaan!

Kun oltiin saatu kamat huoneeseen niin päätettiin mennä vähän tutustumaan että mitä kaikkea sieltä hostellista löytyy. Sen nimi oli siis Patio Hostel ja voin kyllä suositella, halpa mutta tosi siisti ja pyykkiäkin sai pestä ilmaseks! Noh, mentiin siis kellarikerrokseen, jossa sijaitsi hotellin baari. Baarimikko heti kysäs että mistä ollaan ja kun vastattiin että Suomesta, niin ylläripylläri hän sitten viittoi meidät yhteen pöytään jossa istui myös yksi suomalainen heppu (jonka nimi paljastui Jariksi)! Vaikka ollaan kaukana kotoa niin maailma on pieni koska Jari oli myöskin Jyväskylän poikia, joten tämmönen pieni jyväskyläläisten miitti oli sitten erään bratislavalaisen hostellin kellaribaarissa.

Pojat siinä tutustu toisiinsa paremmin jääkiekkopeliä kattoessa ja jossain vaiheessa kun poistuin itseasiassa tänne kirjoittelemaan niin oli meno yltynyt aika villiksi. ;) Sen verran vain että taisi eräillä vastakkaisen sukupuolen edustajilla olla aamulla pienoinen pääkipu ja mitä näitä muita haittavaikutuksia nyt on.

Tän näköstä siellä oli, vanhaa kaupunkia lukuunottamatta kaikki oli aika karua. Käytiin kahdessa eri puistossakin ja niissä oli taas kaikki pinnat töhritty graffiteilla mitä vaan pystyy, paikat lohkeillu ja hajonnu eikä kukaan ollut pitänyt huolta moneen vuoteen. Oli aika surullista, varmaan ollu kaikki hienoja joku 20 vuotta sitten.

Oltiin kuultu ettei Bratislavassa oo niin paljoo tekemistä joten aateltiin että yks päivä kiertelyä riittää ja kyllä se meille ainakin riitti. Käytiin Bratislavan linnassa, joka oli ihan hieno ja sieltä oli kivat näkymät Tonavalle.


Vanha kaupunki oli kyllä ihan hieno, mutta en tiä, ehkä me odotettiin Bratislavalta enemmän kun oltiin esim. Prahakin nähty. Hannu sanokin että varmaan on kaikki hienoudet jääny Tsekkien puolelle kun Tsekkoslovakia erkani. Tuli vähän sellaset Neuvostoliitto/Puola-vibat tosta kaupungista muuten, kun kaiken oli annettu vähän rappeutua.

Vanhasta kaupungista löyty paljon turisteja ja tuolla oli kans jonkunnäköset valmistujaisjuhlat nuorilla käynnissä.

Halpaahan tuolla kaikki oli joten en ihmettele että meidänkin hostellissa monet oli vaan tullu bilettämään. Tutustuttiin muuten ihan tosi moneen mukavaan ihmiseen, mm. espanjalaisiin jätkiin jotka majaili meidän huoneessa ja yhteen brasilialaiseen ja kolmeen jenkkiläiseen pyykkituvassa (kun ootettiin n. 1h että saatais ees pyykit koneeseen). Myös baarimikko ja italialainen kaveri tuli tutuksi ja Hannu heittelikin niitten kanssa myöhään yöhön tikkaa. :D

Illalla koitettiin mennä kolmisin Jarin kanssa ettiin Suomen peliä jostain pubista mutta missään ei sitä näytetty! Kaikkialla tuli vaan Ruotsi-Saksa-peliä eikä suostuttu tota toista näyttään vaikka käytiin useammassakin paikassa kysymässä. Niinpä palattiin hostellille (jonka tvstä ei se myöskään näkyny) ja pojat järkkäs oman katsomon läppäristä. Ei siitä selostuksesta paljoo ymmärtäny koska se oli venäjäks mutta nähtiin hei ainakin se peli!

Bratislavan suurin ostoskatu oli pienempi kun Mannerheimintie mutta löysin sieltä muutaman kivan asian kuitenkin. Syötiin myös meidän hostellin baarimikon suosittelemassa Slovak Pubissa, jossa söin ihan törkeen hyvän leipäkulhossa olevan keiton. Hintaa tällä oli huimat 3,5€.

Musta oli ihan mahtavaa ennenkaikkea että tutustuttiin niin moneen kivaan ihmiseen tuolla ja Jari luvattiinkin nähdä taas kun matkamme jatkuu Budapestiin, jonne hänkin oli matkalla. Hyvillä mielin lähdettiin matkustamaan kohti Unkaria ja Budapestiä, jonne Bratislavasta on vähän alle kolme tuntia matkaa. Oli muuten ehkä matkan tähän asti hienoimmat maisemat junamatkalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti