5/08/2015

DAY 4: VIENNA

Tiistaina herättiin aikasin koska piti luovuttaa huone, ja siinä aamupalaa syödessä koitettiin hostellin "netillä" ettiä itellemme samalle päivälle jo uutta majapaikkaa. Tätä oltiin myös yritetty edellisenä iltana mutta itse olin nukahtanut mukavasti iPadin päälle kesken kaiken...

Wienin yks isoimmista kävelykaduista ja se "main shopping street", mitä päästiin vähän käppäilemään samana iltana kun saavuttiin kun kaikki kaupat oli ylläri jo kiinni.

Noh siinä aikamme tapeltua wifinkaltaisen kanssa Hannu taas löysi jostain netistä ihan mukavalta kuulostavan hostellin, jossa olis taas halpa kahden hengen huone jopa tarjolla. Oltiin kyllä katottu jotain tosi siistin näköstä hotellimaista hostellia, missä olis 8-hengen makuuhuoneet, mutta kahden hengen huone lähempänä keskustaa oli kuitenkin jotenkin muka parempi idea. (Ei ollut.) Ihan ketään syyttämättä toinen puoliskoni oli kyllä selannut kuvia ko. paikasta mutta käyttäjäarviot oli sitten jäänyt vähän taka-alalle. :D Aateltiin että noh, koska Chili oli niin hyvä löytö halvalla hinnalla niin kokeillaampas taas!

Kuvia ei ole mutta tässä lyhyesti ja ytimekkäästi: 20€ per naama/yks yö (hyi). Mennään paikanpäälle, kukaan ei tule avaamaan ovea vaikka soitetaan summeria moneen kertaan, selviää että omistaja on supermarketissa ja tulee kyllä pian. Omistajan tytär tulee ja päästään sisälle kerrostaloasunnon ensimmäisen kerroksen huoneistoon. Luullaan tässä vaiheessa että tämä on omistajan asunto ja huoneet on jossain muualla, ehkä jopa niissä muissa kerroksissa?

Selviää, että meidän huone on joku vihoviimenen vaihtoehto mitä he luultavasti tarjoaa silloin kun on ihan pakko. Huone oli siis hostellin keittiössä, minne oli vaan raahattu kaks sänkyä ja puoliks rikkinäinen lamppu. :D Meitä alko vähän naurattamaan että mikä tää juttu nyt on. Huoneen keittiö oli kyllä vielä ihan toimiva, meillä oli siis ihan oma tiskiallas ja hana ja kaikki että kai siitä ois pitäny olla kiitollinen.. Hostellin yleiset tilat oli myös tasoa tämän korealaisen omistajan olohuone, siis siellä oli ihan kaikkea rojua ja eriparitavaraa ja näytti enemmänkin jonkun eriparikodilta kun yhtään miltään hostellilta. Mun mielestä oli kans tosi söpöä että siellä oli _joka_ paikassa pieniä post-it-lappuja ohjeineen, mm. vessan siivouksesta, pianon soitosta, tiskien tiskauksesta, syömisestä, kenkien poisottamisesta, suihkussakäymisestä ja mitä näitä nyt oli. Hannu koitti ottaa todistusaineistoa näistä kaikista lapuista mutta kyllästy 5min jälkeen koska se oli kuulemma mahdotonta.

Joku hieno kirkko Karlplatzilla.

Noh saatiin nukuttua ihan hyvin tuolla vaikka oltiinkin aika näreissämme siitä hinnasta mitä oltiin maksettu, vielä kun selvis että sen lisäks että meillä oli huonompi "huone" kuin muilla (joilla oli ne "oikeet huoneet" ja kuitenkin sama hinta kun meillä), niiden hintaan kuului myös aamupala toisin kuin meillä (se oli yliviivattu näppärästi meidän "huoneen" ohjeista ja aamulla siellä oli porukkaa kyllä syömässä). Korealainen täti oli kuitenkin kiva ja ennen check outtia saatiin jämät muitten aamupaloista. Saatiin myös jättää rinkat tonne siks aikaa kun lähdettiin tutustumaan kaupunkiin joten kai tää hyvä palvelu kompensoi huonoa huonetta. Toisaalta, meillä oli ainakin katto pään päällä että ei tää nyt ihan huonosti menny.

Täs mä chillaan.

Wienissä oli törkeen kuuma mutta mun ainoot shortsit oli niin huonot että piti sitten kärsiä ja tuskastella kaikessa kaupungin kuumuudessa. Kierreltiin hienoja pytinkejä ja käytiin shoppailemassa, mutta en taas löytäny melkein mitään, josta päättelin että tää ulkomailla shoppailu ei varmaan sovi mulle.

Ihanat hepat joutuu seisoo tuolla koko päivän ja kuljettaa turisteja ympäriinsä.
Käytiin myös jossain kirkossa ihan sisälläkin asti mut oli vähän liian kiskurihinnat niin ei päästy kauheen pitkälle.
Tämmösiä oli koko kaupunki täynnä, tuli aika pieni olo.

Ekana iltana löydettiin halpa sushipaikka josta saatiin 16 palan annos hintaan 6,90€. Ois ollu vielä kivempi jos ei oltais löydetty läheltä paikkaa, jossa olis saanu 24 palaa samaan hintaan... Mitäs pienistä.
Seuraavana päivänä oli pakko päästä syömään schnitzeliä, jota olin viime vuodesta niin kaivannut! Oli myös niin ihanaa olla sellasessa maassa minkä kieltä oikeesti osaa ja ymmärtää, kaikki muut on menny vähän ohi ja tulee menemäänkin vielä Espanjaan asti. :D

Hannu tossa nauraa että kuulostaa siltä ettei meidän Wienin reissussa ollu mitään hyvää tän perusteella, mutta olihan siinä! Nähtiin hienoja paikkoja ja syötiin hyvää ruokaa, nautittiin ihanasta ilmasta ja enemmän tai vähemmän toisiemme seurasta. Opittiin myös että kävijäarviot tulee aina lukea. Tällä hetkellä istun bratislavalaisen hostellin pyykkituvassa ja ootan että ehkä joskus joku pesukone vapautuis ja päästäis joskus pyykinpesun jälkeen nukkumaan, huomenna kutsuu meinaan Budapest ja hostellinmetsästys (toivottavasti paremmalla onnella)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti