5/06/2015

DAY 2 & 3: PRAGUE

Saavuttiin Prahaan sunnuntaiaamuna ennen seitsemää ja siinä samalla kun käveltiin aamulla kohti meidän hostellia niin oltiin kyllä ihan puulla päähän lyötyjä: heti asemalta ulos astuessa oli joka puolella ihan älyttömän kauniita ja isoja rakennuksia! Kaikki ihan asuttavat talotkin oli ihan huikeita, mutta siihen päälle vielä kaikki "tärkeet" rakennukset niin... huhhuh.

(En muista mikä pytinki oli mut aika siisti.)

Edellisillan KFC-retkestä olikin tullu ihan hyödyllinen kun Hannu oli bongannu jonkun halpaakin halvemman hostellin jossa olis meille vielä oma kahden hengen huone! Aika luksuksella alotettiin taas siis. Kyseessä oli paikka nimeltä Chili Hostel, jossa yks yö per naama tossa kahen hengen huoneessa makso huimat 11€. Ootettiin jotain ihan kamalaa hinnasta päätellen mutta saatiinkin ihan kelpo huone! Yhteiset suihku-wc-tilat oli omalla käytävällä, neljää huonetta kohden molempia kaks. Tosi chilli paikka eikä kyllä mitään valittamista! Okei ehkä oli vähän turhan ohkaset seinät mutta eikös noissa aina.

Ennen hostelliin pääsyä (koska kello oli oikeesti sen 7 aamulla) löydettiin jostain minimarket ja mentiin nauttimaan aamupalaa puistoon. Prahassa oli ihan hirveesti ihania puistoja ja hienoja rakennuksia, ja jo tona aamuna se varasti kyllä meidän sydämet. Puistossa paistateltiin auringonpaisteessa ja katottiin maailman menoa (allekirjoittanut taisi siinä pienet "päiväunet" vetästä puistonpenkillä turvallisesti tavaroiden lojuessa vieressä, hups...).


Meidän onneks/kauhuks Prahassa oli myös ihan hitosti turisteja johtuen a) MM-peleistä Ostravassa (joka on siis Tsekeissä myös) ja b) joku Prahan maratoni oli samana päivänä joten populaa riitti.


Siellä juoksi ihmisiä aika hitosti.


Onhan se nyt nätti!

Me kierreltiin ekana päivänä vanhaa kaupunkia läpi, käytiin shoppailemassa mutta ei ostettu mitään (nyyhkis) ja nukuttiin kahden tunnin päikkärit hostellissa koska oli vähän väsy kaiken reissaamisen jälkeen. Syötiin halpaa pastaa jota ootettiin noin tunnin jossain raflassa ja tää aiheutti vähän närkästystä. Selvittiin päivästä kuitenkin kunnialla.


Hehkeä matkaseuralaiseni joka ei itse varmaan arvosta tätä kuvaa.


Tää oli niin siistiä, siellä siis oli vähän joka paikassa tommosia tyyppejä tekemässä saippuakuplia isoilla naruilla tms. mitä olivatkaan.

Tokana päivänä herättiin aikasin ja lähdettiin käymään mm. Prahan linnassa sekä seikkailemaan ympäri kaupunkia että mitä sieltä löytyy. Hengailtiin varmaan puolet päivästä puistossa istuskelemassa ja nauttimassa ihanasta säästä! Oli jotenkin ihanan lepposta ja mukavaa, Praha oli kyllä niin kaunis että uskon että sinne mennään myös uudestaan!


Linnan pihalla joku hieno kirkko.

Näkymät tuolta linnan kukkulalta oli kyllä aika huikeet, hoin varmaan koko ajan kuinka hienoo ja siistii kaikki on.


Ostettiin jotain tämmöstä jonka nimee en enää muista mutta on siis jotain tsekkiläistä herkkua! Maistu vähän rapeelta pullalta eikä kyllä hirveesti auttanu siinä että oli +25 astetta ja toi oli siis lämmintä joten hiki oli jo valmiiks.


Terkkuja täältä meiltä! Piti jättää Praha taakse ja suunnata Wieniin, jossa koettiin ehkä mielenkiintosin majoittautuminen tähän asti... Siitä lisää toivottavasti jo huomenna, oon vähän jäljessä nimittäin tänään saavuttiin jo Bratislavaan ja kiire on kova. Eli henki pihisee ja elämä hymyilee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti